NYHET

Joseph Öberg Shaya håller föredrag på Uppsala Universitet

Joseph Shaya

14 nov 14:08, 2019 Joseph Öberg Shaya håller föredrag på Uppsala Universitet (Häggsalen, Ångströmslaboratoriet) 15:e november kl. 12.15

Vår VD och grundare Joseph Öberg Shaya håller föredrag i Häggsalen på Ångströmslaboratoriet, Uppsala Universitet, för att prata om sin resa från examinerad ingenjör från Energisystemprogrammet på Uppsala Universitet till att vara egenföretagare efter att ha gjort karriär på tre stora teknik- och samhällsbyggnadsbolag.

Hur känns det att vara tillbaka i Ångströmslaboratoriet och framför allt Häggsalen?


"Det är med stor ödmjukhet och hjärtlighet som jag återvänder till Ångströmslabbet och inte minst Häggsalen där man spenderat otaliga timmar. Framför allt så vill jag dela med mig av sådant som jag själv väldigt gärna velat veta som student. Sen kommer föredraget att vara snarare en dialog än en monolog, med de studenter som dyker upp, så att de kan få svar på sådant som de själva vill veta."


Senast du var på plats i Ångströmslaboratoriet och stora Siegbahnsalen var i September i år, och dessutom ska du göra ett nytt besök i november igen redan - hur kommer det sig att du håller dessa föredrag?

Jag tror att det är oerhört viktigt att komma ut och komma i kontakt med den verklighet och vardag som studenterna befinner sig i. Detta för att förstå dem men också berätta om den verklighet som arbetsmarknaden befinner sig i samt vad som kan komma att vänta dem. Detta är extra viktigt i teoretiskt tunga utbildningar där det kanske inte alltid är så lätt att få en verklighetsförankring för alla. Just denna koppling ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Stort lycka till Joseph! Spännande!

Tack och bock!